Carxofes

carxofes

Marc Vicens, 2017.

Les primeres carxofes d’aquest any són llargues i primes i, cosa sorprenent, perquè fins ara ha fet calor, tendres. Rodones del cul i afuades de la punta, semblen aquelles pomes d’abans que es deien del ciri. Arrenques quatre fulletes –clec, clec, clec– i a sota surt un centre blanc. Com que són les primeres, la flor està poc feta, no tenen aquella borra empipadora: passant-hi la punta de ganivet, la treus de seguida. (…). El tronc és tou i quan el peles, si no vas en compte, se’t queda a les mans. Les carxofes són més bones si el cor va seguit d’un dit de tronc pelat. El tronc d’aquestes primeres carxofes amarga una mica i fa pensar en l’aperitiu Fernet Branca.

Julià Guillamon, La truita de carxofes. La Vanguardia, 9-11-2017.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s