Viandes

Marc Vicens, 2021.

“Aprés vengueren set plats amb dos paons, cascú amb lo coll e coes, e moltes perdius en cascun plat amb penons, amb senyal de Borja; e los paons amb les corones daurades. Aprés vengueren quatre plats, que cascun plat aportaven quatre hòmens, on havia capons, gallines, polles, oques, ànedes, fotges, coloms, vedella, cabrits e altres viandes premsades, e cansalada; e cascuna vianda sa salsa preciosa; e totes les viandes venien a les grans maneres de sons e trompetes. Emprés venguerem dos plats amb gran verdesca, e un paó en cascun plat, enmig de la vendresca, amb los colls, ales e coes, e per la boca llançaven aigua almescada, e los trinxants alçaven l’ala e tallaven, e l’aigua preciosa, tostemps eixir per la boca dels paons.”

Dietari del capellà d’Alfons el Magnànim

“Siats de natura d’anguila”: Bernat Metge i Barcelona. Itinerari literari autoguiat. Càtedra M. Àngels Anglada, 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s